Aktuelne aktivnosti
etika.jpg

Specijalistička obuka „Etika za javne službenike”

Centar za bezbednosne studije, uz evropsku podršku, uspešno je realizovao poslednji ciklus specijalističke obuke „Etika za javne službenike”, 30. maja. Obuka je trajala četiri meseca, a stru . . . Opširnije...
Stručna grupa za etiku

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Find us on Facebook

Seminar o etičkim standardima u kriminalističko - obaveštajnom raduCentar za bezbednosne studije u saradnji sa Švedskom agencijom za međunarodni razvoj (Sida) organizovao je seminar o etičkim standardima u oblasti obaveštajnog rada u sektoru bezbednosti.

Seminar predstavlja deo projekta koji Centar za bezbednosne studije sprovodi sa Vladom Kraljevine Švedske čiji je osnovni cilj da domaće javne službenike iz relevantnih državnih organa upozna sa etičkim standardima obaveštajnog rada u sektoru bezbednosti usvojenim u članicama Evropske unije i drugim razvijenim zemljama, dobrom praksom primene tih standarda, kao i sa standardima poštovanja ljudskih prava povezanim sa obaveštajnim radom.

Seminar je uspešno završio 51 polaznik iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, Ministarstva finansija, tužilaštava, sudova, stručnih službi zaštitnika građana i poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije i Centra za istraživačko novinarstvo NUNS.